Tarvitseeko Smart TV digiboksia?

Älytelevisiot eli Smart TV:t ovat saapuneet myrskyn lailla markkinoille ja saavuttaneet suuren suosion – eikä tämä ole mikään ihme, kun miettii, millaisia toimintoja älytelevisiot nykypäivänä meille kuluttajille tarjoavat.

Älytelevisio on itse asiassa paljon muutakin kuin televisio. Se sisältää lukuisia toimintoja, jonka ansiosta se voidaan rinnastaa älypuhelimen tai tietokoneen toimintaan, vaikka esimerkiksi kasinolle sillä ei vielä pääse.

Miten älytelevisio toimii?

Älytelevision toiminnoista nauttiaksesi sinun tulee yhdistää televisio internet-yhteyteen, jonka jälkeen voit käyttää kaikkia televisioon valmiiksi ladattuja sovelluksia tai ladata televisioon uusia sovelluksia sovelluskaupasta. Voit myös liittää muita laitteita älytelevisioon – esimerkiksi oman puhelimen, tabletin, näppäimistön tai kaiuttimet. Tämän toiminnon avulla voit ohjailla älytelevision toimintoja vaikkapa oman puhelimen kautta.

Kun olet liittänyt älytelevision kotisi langattomaan nettiyhteyteen, voit toistaa erilaista sisältöä sovellusten kautta. Voit esimerkiksi katsoa elokuvia ja tv-sarjoja suoratoistopalveluista, kuunnella musiikkia, katsoa videoita, selailla internetiä tai sosiaalista mediaa, lukea uutisia, tarkistaa sään, pelata pelejä, tehdä videopuheluita – oikeastaan lähes kaikkea mitä älypuhelimellakin voi tehdä!

Tarvitseeko Smart TV digiboksia?

Älytelevisio on nimensä mukaisesti myös televisio. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdistämällä älytelevision kaapelin tai antennin kautta (aivan kuten minkä tahansa muun television) paikallisjakeluun, voit katsoa myös aivan tavallisia tv-kanavia. Lisäksi yhdistämällä älytelevision nettiin, voit suoratoistaa tuhansia sarjoja ja elokuvia erilaisten suoratoistopalveluiden kautta. Voit ladata sovelluskaupasta älytelevisioon esimerkiksi Netflixin, Elisa Viihteen, Cmoren, Ruudun, Amazon Primen, Apple TV:n, Yle Areenan tai minkä tahansa muun suoratoistopalvelun.

Voit katsoa kanavia reaaliajassa myös monien eri sovellusten kautta (esim. Elisa Viihde ja Yle Areena), mikäli älytelevisiota ei ole yhdistetty paikallisjakeluun antennin tai kaapelin kautta. Monet älytelevisiot on varustettu myös digiboksia vastaavilla toiminnoilla, eli voit tallentaa haluamiasi ohjelmia ja katsella niitä juuri silloin kuin itse haluat.

Vastaus kysymykseen, tarvitseeko Smart TV digiboksia, on siis yksinkertaisesti ei, sillä älytelevisioiden toiminnot pitävät sisällään käytännössä ne samat toiminnot, mitä digiboksi on aikoinaan tuottanut. Yhdistämällä älytelevision nettiin, voit itse asiassa katsella myös katvealueilla sellaisia ilmaiskanavia, joita ei normaalin television kautta pääse katsomaan.